Alt om lus

Lus er blodsugende insekter, der kun kan leve på mennesker

Her på Luseguiden finder du de vigtigste informationer om lus. Du kan bl.a. blive klogere på, hvilke faresignaler du skal være opmærksom på, hvordan de små blodsugere smitter, hvordan du slipper af med dem, samt hvordan de ser ud, lever og formerer sig. Du kan også blive klogere på resistens, og hvorfor lusene ikke kan blive resistente over for produkterne fra Linicin. Se hvilke Linicin-produkter, der passer til dit barns hårtype.

Hvad er lus?

Lusen er et insekt og et såkaldt snyltedyr, hvilket vil sige, at den har specialiseret sig i at leve på og af mennesker. Der findes tre forskellige slags lus: hovedlus, fladlus og kropslus. Fladlus lever i kønsbehåringen, mens kropslus lever i tøjet og er meget sjældne. Fælles for alle lus er, at de lever af værtsmenneskets blod, og at de formerer sig ved at lægge æg. På Luseguiden beskæftiger vi os udelukkende med hovedlus. Se, hvordan lus og luseæg ser ud. 

Hovedlus

Hovedlus lever i hårbunden og er langt den hyppigste af de tre slags. En lus lever ca. en måned og lægger normalt 4-5 æg om dagen, hvorfor de hurtigt bliver til mange. Derfor er det vigtig, at du behandler håret, lige så snart, du opdager, at dit barn et blevet smittet. Læs mere om, hvordan lus lever.

Hvordan ser lus ud

Hvordan ser lus ud?

Se hvordan lus, nymfer og luseæg ser ud. Så kan du genkende dem, når du skal tjekke for lus.

Se flere billeder af lus

 

Lusekæmning

Lusekæmning

Hvordan kæmmer man for lus, nymfer og luseæg? Vi har en kæmmeguide til dig.

Læs mere

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.