Lus i sengetøj

Lus i sengetøjet kan ikke overleve længere end 48 timer uden menneskeblod

Har du opdaget lus hos dig selv eller dine børn, skal du først og fremmest behandle med et lusemiddel for at komme lusene til livs. Der er kun en lille risiko for smitte via sengetøj, huer, hårbørster og lignende, men det kan stadig være en god idé at give sådanne ting ”karantæne” i mindst 48 timer  hvis de altså har været i kontakt med den smittede person. Put det evt. i en plasticpose, og stil det væk. Hovedlus kan nemlig kun overleve i 48 timer uden menneskeblod, og lus lægger kun æg i menneskehår. Det er ikke nødvendigt at lægge tøj m.m. i fryseren, det skal blot holdes væk fra menneskehår.

Isoler sengetøj i 48 timer

Selv om der er en mindre risiko for, at lus smitter via hårbørster, huer m.m., bør du: 

  • Isolere tøj, sengetøj, huer m.m. i mindst 48 timer
  • Vaske hårbørster og kamme i sæbevand

Tjek for lus løbende

Når huset er blevet frit for lus, er det en god idé at kæmme dine børns hår løbende, så du kan være helt sikker på, at der ikke er nogen af de små blodsugende insekter tilbage. Vi anbefaler også at anvende et forebyggende produkt, som holder lusene på sikker afstand i løbet af dagen i institutionen og skolen. Med Linicin Prevent Spray skal du blot spraye dit barns hår om morgenen, og så kan du se frem til at få et lusefrit barn hjem fra skole eller børnehave, da den forebyggende effekt varer i mindst 7 timer.

Luseradar Lus ingen adgang

Lusekæmning

Hvordan kæmmer man håret for lus?

Se hvordan her

Linicin Pure Power

Vandbaseret lusemiddel, der er let at vaske ud af alle hårtyper. Fedter ikke.

Læs mere

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.