Vi bruger timer på at bekæmpe lus

Danskerne lægger mange timer i arbejdet med at komme af med lus. Mere end hver tredje forælder bruger op til 5 timer på en fuld lusekur, med kæmning, hårvask, tøjvask osv., hver gang et af deres børn får lus.

Lus er en tidsrøver

I vinterferien er der mange, der får lus efter at have åndet lettet op oven på lusesæsonen i januar. Det betyder, at ferieplanerne hurtigt kan blive erstattet af lusekure med kæmning, hårvask og tøjvask. Og netop alt det arbejde, der er forbundet med en lusekur, er en af de største bekymringer hos danske småbørnsforældrene.

I en undersøgelse foretaget på Facebook-siden ’På toppen med kroppen’ svarer hver tredje, at den største udfordring ved lus er, at det er tidskrævende. Faktisk bruger hele 57 % i gennemsnit mellem 3 og 8 timer på at komme lusene til livs – fra de opdager dem, til barnet igen er helt fri for lus.

Nye jagtmarker

Ifølge undersøgelsen er det kun frygten for, at andre i familien bliver smittet med lus, der overgår den tidsmæssige udfordring. Hele 44 % er nemlig bekymrede for, at lusene finder nye græsgange inden for husets fire vægge.

Og lusene spilder da heller ikke tiden med at formere sig. Ifølge sundhed.dk kan en hunlus lægge 4-5 luseæg om dagen – og dermed kan man have godt 30 luseæg i håret efter en uge. Efter ca. 11 dage klækkes luseæggene, og nye lus kommer ud.

Hvordan ser lus ud

Hvordan ser lus ud?

Se hvordan lus, nymfer og luseæg ser ud. Så kan du genkende dem, når du skal tjekke for lus.

Se flere billeder af lus

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.