Tegn på lus

De typiske symptomer på lus er kløe i hovedbunden og skællignende pletter i håret

Kløe i hovedbunden og skællignende pletter i håret er de mest almindelige tegn på hovedlus. Hvis dit barns eller din egen hovedbund begynder at klø, bør du straks kæmme håret og se efter, om der er lus eller luseæg. Sørg for, at der er godt lys, når du kæmmer. Se her, hvordan lus og luseæg ser ud.

Ofte ingen symptomer på lus

Det er desværre ikke ualmindeligt, at du først opdager lusene, når de er blevet rigtig mange. Det er ikke engang sikkert, at du oplever kløe  det afhænger af, om dit barn har haft lus før, og hvor mange lus dit barn har. Er det første gang, dit barn har lus, kan der gå flere uger, inden der opstår kløe i hovedbunden. Derudover er det generelt meget individuelt, hvordan man reagerer på lus. Det er derfor en god idé at tjekke dit barns hår for lus ca. en gang om ugen. Så kan du nå at tage lusene i opløbet. Se, hvordan du tjekker håret for lus her.

Kløe i hovedbunden

Hovedlus er blodsugende insekter. De skal have menneskeblod for at overleve, og de får næring ved at bide i din hud og suge blod fra din hovedbund. Selve biddet gør ikke ondt, men lusens spyt kan fremkalde en allergisk reaktion, som kan give kløe. Læs mere om, hvor lus lever.

Symptomer på lus

  • Skællignende pletter i håret tæt på hovedbunden (luseæg)
  • Kløe i hovedbunden – især nakke og bag ørerne
Hvordan ser lus ud

Hvordan ser lus ud?

Se hvordan lus, nymfer og luseæg ser ud. Så kan du genkende dem, når du skal tjekke for lus.

Se flere billeder af lus

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.