Lusebehandling

På Luseguiden kan finde meget mere information om behandling af lus med fx luseshampoo

Det er ikke rart at finde lus i børnenes hår, men gå ikke i panik – du kan hurtigt komme af med lusene igen. Linicins produkter er milde og effektive lusemidler til behandling af lus. De indeholder hverken insektgifte eller parabener, og virker på kun 10-15 minutter ved at kvæle lusene. Efter behandlingen skal du blot fjerne de døde lus med en tættekam. Den blå Linicin PLUS Shampoo anbefaler vi til fin tog glat hår, og den grønne Linicin PLUS Solution anbefaler vi til kraftigt og/eller krøllet hår. Den mørkegrønne Linicin Pure Power er vandbaseret og er derfor velegnet i alle hårtyper. Vores lusebehandlinger er uden gift og parabener.

Alle bør behandle for lus samtidigt

Det vigtigste i forhold til at bekæmpe lus er, at alle i klassen/institutionen behandler for lus samtidigt. Hvis bare ét barn med lus ikke får en lusebehandling, kan det nå at smitte alle de andre børn igen på ingen tid. I kan aftale, at alle behandler for lus f.eks. før en weekend, så alle kan nå det, så er sandsynligheden for gensmitte meget lille. Download vores lusebrochure til dit barns institution eller skole. Med det får I en afrivningsblok med plakater, så der kan skrives et opslag, når der er konstateret lus, samt brochurer med information om lus og gode tips til at slippe af med dem.

Undgå lus

Når du har fået bugt med lusene, kan du forhindre nye luseangreb med Linicin Prevent Spray, som virker forebyggende mod luseangreb en hel dag i institution eller skole. Derudover er det fornuftigt løbende at tjekke dit barns hår, så du kan tage problemerne i opløbet. Læs mere om, hvordan du kan undgå lus her.

Andre lusemidler

Tidligere fandtes der mange luseshampooer, som var baseret på gift, og på den måde dræbte lusene. I Danmark er det dog påvist, at lus kan udvikle resistens over for behandlinger, der indeholder gift. De fleste lusemidler på markedet er derfor ikke længere baseret på gift, men virker derimod fysisk på lusene. Linicin dræber lusene ved at lukke lusenes og luseæggenes luftveje med olie, mens andre luseshampooer kvæler lusene med eksempelvis silikone.

Elektrisk lusekam

Der findes flere elektriske lusekamme på markedet. De elektriske lusekamme skal anvendes i tørt hår, og de virker ved at generere strøm mellem tænderne i kammen, som dræber lusene, når de kommer i berøring med kammen. Behandlingen skal gentages hver dag i ca. 14 dage. OBS! Elektriske lusekamme kan ikke anvendes sammen med Linicin-produkterne.

Støvsuger mod lus

Du kan også benytte dig af den såkaldte ”støvsugermetode”, hvor du kommer et lusefilter på en støvsuger og støvsuger dit barns hår. Lusen kan ikke modstå det kraftige sug og bliver nødt til at give slip på håret, hvorefter de ryger ind i støvsugeren. Her bliver de fanget i lusefilteret, som kan lukkes med et gennemsigtigt låg, så du kan betragte din fangst. Den skal anvendes i tørt hår, og du skal gentage behandlingen dagligt i 14 dage. OBS! Lusebehandling med støvsuger kan ikke anvendes sammen med Linicin-produkterne.

Lusene kan ikke blive resistente - Linicin kvæle dem

Linicin kvæler lus

Du behøver ikke bekymre dig om resistens, da Linicin kvæler lusene.

læs mere om resistens

Linicin PLUS Shampoo

Linicin Pure Power

Vandbaseret lusemiddel, der er let at vaske ud af alle hårtyper. Fedter ikke.

Læs mere

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.