Tjek for lus

Tjek håret for lus ca. én gang om ugen.

Det er en god idé at gøre det til en vane at tjekke dine børn for lus ca. en gang om ugen, da dit barn måske først får symptomer på lus, når de er blevet til rigtig mange. Vælg eventuelt en fast ugedag, så er det nemmere at huske at hive lusekammen frem.

Brug en tættekam og kæmmebalsam

Det er en god idé at bruge en tættekam og en kæmmebalsam, når du skal tjekke dit barn for lus. Vi anbefaler, at du anvender vores Bug Buster® tættekamsæt og Linicin® Kæmmebalsam. Med Bug Buster får du hele 5 forskellige tættekamme i forskellige størrelser – så er du sikker på, at der er en kam til lige præcis din hårtype. Ét sæt er nok til hele familien, og det kan bruges igen og igen. Linicin Kæmmebalsam gør det nemt at kæmme håret for lus, da den får dem til at sidde stille. Se, hvordan du kæmmer håret.

Brug vores Luseradar

Udover at tjekke for lus kan du også holde dig opdateret på Luseradaren. Her kan du se, hvor der er risiko for luseangreb lige nu, og hvis det ser kritisk ud i nærheden af dig, kan det måske være en idé i en periode at tjekke for lus lidt oftere. Du kan også anvende Linicin Prevent, som er en spray, der forhindrer luseangreb i mindst 7 timer. På den måde kan du holde lusene på afstand. Se Luseradaren.

Hvordan ser lus ud

Hvordan ser lus ud?

Se hvordan lus, nymfer og luseæg ser ud. Så kan du genkende dem, når du skal tjekke for lus.

Se flere billeder af lus

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.