Nu kan det (biiip) være nok

Nu kan det (biiip) være nok

Kampen mod lusene er svær at vinde, uanset hvor meget forældrene kæmper. År efter år kommer lusene igen – men det skal være slut nu.

Tag kampen op mod lus

“Nu kan det (biiip) være nok” er en landsdækkende kampagne, som går til kamp mod lus. Tanken er at få så mange forældre som muligt op af stolen og ind i kampen mod lus – for jo flere, der griber tættekammen, jo flere lus kan vi få ned med nakken. 
 Få gode råd til lusekæmning

Lusebehandling – helt enkelt

Det kan virke total uoverskueligt, når man finder lus i sine børns hår. Hvor skal man starte, hvilken lusekur skal man vælge, skal 
 sengetøjet i fryseren osv. osv.? Men det behøver ikke være så svært.

Som et led i kampagnen ”Nu kan det (biiip) være nok” er der lavet en guide, som gør det mere overskueligt at komme af med lusene. I januar 2019 har i alt 133 danske skoler har bestilt godt 29.000 luseguider.

Luseæg i hobetal

Når det gælder lus, er det vigtigt at handle hurtigt – for problemet kan hurtigt blive uoverskueligt. Ifølge sundhed.dk kan en hunlus nemlig lægge 4-5 luseæg om dagen – det vil sige godt 30 luseæg pr. uge. Efter ca. 11 dage klækkes luseæggene, og nye lus kommer ud. Det vil sige, at dit barn i værste tilfælde kan have en lusefamilie på omkring 75 medlemmer efter 4 uger. Derfor er det vigtigt at tjekke for lus jævnligt, så man kan komme i gang med en lusekur, hvis problemet er ude.

Luse-challenge

Kender du nogen, der skal være med i vores challenge og gå til kamp mod lusene?
Det siger sig selv, at jo flere, der kæmper for at få udryddet de irriterende små blodsugere, jo flere lus kan vi få ned med nakken. Derfor har vi lavet en luse-challenge, hvor man kan udfordre hinanden og komme af med lus.Hent din luse-challenge her

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.