Alle spørgsmål

 • Hvor kan jeg købe Linicin?

  Linicin fås på de fleste af landets apoteker. (Vi har ikke salg direkte fra hjemmesiden)

 • Hvor mange gange skal jeg bruge behandlingen for at slippe af med hovedlus?

  Du skal begynde med at påføre Linicin én gang. Følg omhyggeligt instruktionerne, og behandl håret igen efter 9-10 dage. Selvom Linicin er ekstremt effektivt, kan det være meget svært med det blotte øje at opdage, om der er flere lus eller luseæg. Desuden er det ret almindeligt at få lus igen. Det skyldes ofte, at der er blevet brugt for lidt af behandlingsproduktet, eller at man ikke har genbehandlet håret efter det specificerede antal dage.

  Bemærk, at i modsætning til produkter, som er baseret på pesticider, blokerer Linicin mekanisk lusenes iltoptagelse, så de bliver kvalt i stedet for forgiftet. Det betyder, at lusene ikke kan udvikle resistens over for behandlingen, og at Linicin virker hver gang, hvis det bliver anvendt korrekt. 

 • Hvad sker der, hvis jeg ikke lader produktet sidde i den korrekte tid?

  Den angivne behandlingstid er meget vigtig for, at behandlingen lykkes. Hvis du ikke lader Linicin sidde i håret længe nok, kan lusene overleve. Hvis du lader produktet sidde længere i håret, har det ikke nogen skadelig virkning på processen. Og da Linicin i hudtest udført på mennesker har vist sig at være helt sikkert, skader det ikke din hovedbund eller dit hår.

  Husk også, at det er vigtigt at bruge den korrekte mængde opløsning og at rede håret grundigt igennem efter behandlingen.

 • Hvor ofte kan jeg bruge Linicin?

  Du kan bruge Linicin så ofte, som du har brug for det. Normalt vil to påføringer med 9-10 dages mellemrum være nok til, at lusene forsvinder. Man kan imidlertid godt få lus igen fra andre, som ikke er behandlet, selvom man selv er behandlet mod lus. Hvis det sker, kan du bruge Linicin igen uden at risikere, at lusene bliver resistente. Linicin er altid effektivt, når det anvendes korrekt.

 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg finder hovedlus i mit hår efter den første påføring af Linicin?

  Der er to mulige forklaringer, hvis man finder lus i håret efter den første behandling. For det første kan der have været nogle luseæg i håret, som ikke blev redt ud, og som nu er udklækket. Da lusene ikke kan reproducere sig, før de er voksne (10-12 dage efter udklækning) skal du blot gentage behandlingen og skylle og rede dit hår grundigt igennem for at fjerne de døde lus.

  For det andet kan du være kommet i kontakt med andre, som har lus, og være blevet smittet igen. Det kan du kontrollere ved at se på lusenes størrelse. Hvis de er 2 mm eller større, er de formentlig voksne og kan have lagt æg i dit hår. I så fald skal du gentage behandlingen med Linicin, som om det var den første behandling, og behandle igen efter 9-10 dage.

  Bagefter kan du overveje at anvende Linicin Prevent, som forhindrer, at du bliver smittet med lus!

 • Kan jeg bruge Linicin Prevent hver dag i højrisikoperioder?

  Ja, Linicin Prevent har dokumentation fra dermatologiske test for at være helt sikker ved daglig brug.

 • Hvad er forskellen på Linicin-behandlinger og pesticid-baserede behandlinger?

  I modsætning til pesticid-baserede produkter kvæler Linicin hovedlus ved en mekanisk proces frem for at forgifte dem. Derfor kan lus ikke blive resistente over for Linicin.

 • Hvad er hovedlus?

  Hovedlus er vingeløse insekter. De er grå eller brune, har seks ben og er cirka 2-4 mm lange, når de er udvoksede (samme størrelse som et sesamfrø). Hunlus lægger æg, som er mindre end et knappenålshoved (de måler knap 1 mm). Æggene klistres til håret højst 1 cm fra hovedbunden med et lim-lignende stof. Æggene bliver udklækket 7-10 dage senere. Det tager de nyudklækkede lus op til 12 dage at blive voksne og i stand til selv at lægge æg.

  Når lus bliver udklækket, efterlader de tomme æg-hylstre, som bliver siddende fast på håret. Æg-hylstrene og æggene er hvide og kan nemt forveksles med tørre hudflager. Men i modsætning til skæl sidder de fast på håret og kan ikke fjernes med normal hårvask. Der skal bruges en særlig lusekam.

 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg finder hovedlus i mit hår efter den første påføring af Linicin?

  Der er to mulige forklaringer, hvis man finder lus i håret efter den første behandling. For det første kan der have været nogle luseæg i håret, som ikke blev redt ud, og som nu er udklækket. Da lusene ikke kan reproducere sig, før de er voksne (10-12 dage efter udklækning) skal du blot gentage behandlingen og skylle og rede dit hår grundigt igennem for at fjerne de døde lus.

  For det andet kan du være kommet i kontakt med andre, som har lus, og være blevet smittet igen. Det kan du kontrollere ved at se på lusenes størrelse. Hvis de er 2 mm eller større, er de formentlig voksne og kan have lagt æg i dit hår. I så fald skal du gentage behandlingen med Linicin, som om det var den første behandling, og behandle igen efter 9-10 dage.

  Bagefter kan du overveje at anvende Linicin Prevent, som forhindrer, at du bliver smittet med lus!

 • Hvordan kontrollerer jeg, om mit barn har lus?

  Du bør altid kontrollere, om dit barn har lus, før du begynder på en behandling. Det gør du bedst med en kam. Tag det roligt, hvis du finder lus. Linicin har de rigtige produkter til at behandle dem effektivt.

  Følg trinene nedenfor for at kontrollere, om der er hovedlus. Sørg for at være ekstra omhyggelig ved hovedbunden, omkring ørerne og i nakken.

  1. Placer et håndklæde over dit barns skuldre.
  2. Hvis dit barn har langt hår, skal du bruge et ekstra håndklæde til at opfange eventuelle lus.
  3. Red håret metodisk igennem fra hovedbunden og ned til hårspidserne.
  4. Red forhåret igennem til hårspidserne.
  5. Gentag processen fra nakken.

  Hvis du finder nogen lus eller æg, skal du straks anvende et af vores behandlingsprodukter i dit barns hår og hovedbund: Klik her for at få et hurtigt overblik over Linicins behandlingsprodukter. (side2.0) Sørg for at følge instruktionerne nøje, og husk at gentage behandlingen efter 9-10 dage. Du bør også informere skolen eller børnehaven.

  Hvis du ikke finder nogen lus eller æg, kan du anvende Linicin Prevent i dit barns hår hver dag, før det går hjemmefra. Et pust holder i cirka 7 timer. Sørg for at spraye i hele håret.

 • Skal jeg klippe mit barns hår, hvis han/hun har lus?

  Nej, det er en gammel misforståelse. Hovedlus kan godt lide varme steder, så de opholder sig som regel tæt ved hovedbunden. Derfor gør det ingen forskel, hvis man klipper håret. Det bedste er at behandle barnets hår omgående med Linicin.

  Læs mere om Linicin-produkterne.

 • Hvordan kan jeg undgå at få lus igen?

  Den bedste metode til at undgå at få lus igen er at bruge Linicin Prevent, særligt på tidspunkter med høj risiko for lusesmitte, som f.eks. i begyndelsen af skoleåret. Vi anbefaler også, at du kontrollerer og reder dit barns hår igennem regelmæssigt. Det giver dig mulighed for tidligt at finde tegn på lus og forhindre, at resten af familien får dem. Hvis dit barn har lus, skal du bruge et af Linicins behandlingsprodukter (link til 2.0) og straks undersøge resten af familien.

 • Hvor kan jeg få hjælp og råd om lus?

  Du kan kontakte dit apotek, din læge eller sundhedsplejersken. Dit barns skole kan måske også hjælpe.

 • Kan hovedlus overleve andre steder end på hovedet?

  Hovedlus kan overleve i 24 timer (48 timer i sjældne tilfælde) uden for menneskehår, men man mener ikke, at de kan formere sig under de betingelser.

 • Kan hovedlus blive resistente over for Linicin?

  Linicins behandlinger er fremstillet af naturlige produkter og indeholder ikke pesticider. De slår lus ihjel ved at kvæle dem. Det betyder, at lusene ikke kan blive resistente.

 • Skal mine børn blive hjemme, hvis de har lus?

  Nej, hovedlus spreder ikke sygdomme.

 • Skal en skole eller en børnehave lukke, hvis et barn har fået lus?

  Nej, skoler og børnehaver kan fortsætte som sædvanligt. Forældrene bør have besked om, at der er lus, og bedes om at kontrollere, om deres børn har lus. Du bør også fortælle dem om den anbefalede behandling/forebyggelse.

  Det er som regel en god idé at uddele materiale med Ofte stillede spørgsmål og nyttig information om behandlinger. (Link til forslag til materiale!!)

  Børn bør også have information om lus, og hvordan de bevæger sig fra barn til barn.

 • Hvem skal vi som forældre informere om, at vores børn har hovedlus?

  Hvis dit barn har lus, skal du informere skolen, børnehaven, SFO’en og dit barns legekammeraters forældre.

 • Bider hovedlus?

  Ja, hovedlus er blodsugende insekter. De skal have menneskeblod for at overleve. De får næring ved at bide i din hud og suge blod fra din hovedbund.

  Cirka fem gange om dagen spiser hovedlus menneskeblod og blander det med deres spyt. Biddet gør ikke ondt, og ofte er der slet ingen symptomer på, at man har lus. Men biddene kan klø. Nogle mennesker får en allergisk reaktion på biddene. Det kan forværre kløen.

 • Hvordan har mit barn fået hovedlus? Er det på grund af dårlig hygiejne?

  Der kan være hovedlus i alle typer og længder af hår, både kort, langt, rent eller snavset, så det har intet at gøre med manglende hygiejne, hvis man får lus. Selvom alle kan få lus, er det mere almindeligt hos børn i alderen 3-12 år. Det skyldes sikkert, at de er i nærkontakt med hinanden i institutionen eller i skolen. Det ser også ud til, at piger har større risiko for at få lus end drenge.

  Lus kan blive overført fra person til person via håret. De kan dog også overføres via tøj som f.eks. huer, tørklæder og overtøj eller via kamme, håndklæder, puder, tæpper, krammedyr, etc.

  Lus kan hverken hoppe, flyve eller svømme. De kravler 6-30 cm i minuttet. Og de kan kun leve i kort tid, op til omkring 24 timer (i sjældne tilfælde 48) væk fra hovedbunden. Alle lus, som bliver fundet andre steder end i hovedbunden, er som regel døende. Og i modsætning til hvad mange tror, lever de ikke på kæledyr som katte og hunde.

 • I hvilken alder er det mest almindeligt at få lus?

  Hovedlus er mest almindelige hos børn i alderen 3-12 år, men man kan også finde lus hos meget yngre børn. Det skyldes, at lus nemt spredes i miljøer som skoler og børnehaver. Men husk, at ældre børn og voksne også kan få lus.

 • Spreder lus sygdomme?

  Hovedlus spreder ikke sygdomme.

 • Hvad er symptomerne på, at man har hovedlus?

  Det mest almindelige symptom på hovedlus er kløe i hovedbunden, selvom mange slet ikke har nogen symptomer. Andre symptomer kan være følelsen af, at der er noget, der kravler i håret, røde bidmærker i hovedbunden, hvide luseæg i hovedbunden eller i håret (tomme æg-hylstre) eller kravlende lus.

 • Er det almindeligt, at behandlingen er virkningsløs?

  Nej, ikke når man bruger Linicin. Forsøg med Linicin Solution og Linicin Shampoo har vist ekstremt gode resultater, når instruktionerne følges korrekt.

  Generelt er det ret almindeligt, at børn får lus igen (og derfor ser det ud, som om behandlingen ikke har virket). Manglende virkning af behandlingen kan skyldes ukorrekt påføring af behandlingsproduktet, eller at man ikke gentager behandlingen efter det angivne antal dage, helst 9-10 dage efter den første behandling.

 • Hvem kan bruge Linicin 15 min Solution?

  Linicin 15 min Solution kan anvendes af voksne og børn fra seks måneder, samt af gravide og ammende kvinder Med andre ord er Linicin 15 min Solution velegnet til hele familien.

 • Kan lus udvikle resistens over for Linicin 15 min Solution på samme måde som over for kemiske stoffer?

  Nej, det kan de ikke. Linicin 15 min Solution fungerer ved at blokere lusenes iltoptagelse hvorfor de kvæles og dør. Det betyder, at de ikke kan udvikle resistens over for stoffet.

 • Hvor mange behandlinger indeholder en flaske Linicin 15 min Solution?

  Linicin 15 min Solution indeholder 100 ml opløsning. Det er nok til to behandlinger i normalt, skulderlangt hår.

 • Svier Linicin Shampoo?

  Nej, Linicin Shampoo er en mild, naturlig shampoo, som ikke svier.

 • Kan hovedlus blive resistente over for Linicin?

  Nej. Linicin Shampoo dræber lusene ved at kvæle dem frem for at forgifte dem. Det betyder, at lusene ikke kan udvikle resistens over for det. Det betyder også, at Linicin Shampoo kan dræbe pesticid-resistente lusestammer, som ikke påvirkes af andre behandlingsprodukter.

 • Er det bevist, at Linicin Shampoo er sikker? Irriterer den huden?

  Linicin Shampoo er helt sikker og irriterer ikke brugernes hud. Som ved alle hygiejneprodukter kan nogle brugere dog få en let reaktion. I et nyere dermatologisk forsøg blev Linicin Shampoos forenelighed med huden sammenlignet med et velkendt shampoomærke (Nivea Silky Shine®). Resultaterne viste, at produkterne var lige milde mod huden.

 • Er Linicin Prevent sikker at bruge? Irriterer den huden?

  Hudtest med Linicin Prevent har ikke vist nogen forekomster af allergiske reaktioner. Vi anbefaler dog stadig, at du prøver med en lille smule Linicin Prevent på huden, før du bruger det første gang. Og hvis du er gravid eller ammer, bør du tale med lægen eller apoteket, før du bruger produktet.

 • Er Linicin Prevent brændbart?

  Nej, Linicin Prevent er ikke brændbart.

 • Hvor mange doser indeholder Linicin Prevent?

  En flaske indeholder cirka 30 behandlinger. Det afhænger selvfølgelig af hårets længde.