Forebygger du luseangreb efter ferien?

Der er god grund til at være ekstra opmærksom på, om ens børn har lus, når de kommer i skole eller børnehave efter ferien. De store lusesæsoner ligger nemlig lige efter ferier, og det er nok ikke helt tilfældigt.

Ingen kontrol i ferien

Der er noget, der tyder på, at vores børn får raget lus til sig, når de er på ferie. Det kan virke mærkeligt, da de jo er langt fra klassekammeraterne og puderummet i børnehaven. Men det er måske netop det, der er problemet. Når børnene er på afstand af smitterisikoen i skole og børnehave, har deres forældre paraderne nede og får ikke tjekket for lus ofte nok. Når børnene så vender tilbage efter ferien, risikerer de at troppe op med hårpragten fuld af lus.

Nye jagtmarker

Et anden grund til, at ferierne kan give anledning til flere lus, er, at familien omgås andre mennesker, end man plejer. Venner af familien, fætre, kusiner og nye venskaber – alle sammen kontakter, som kan skabe grobund for udveksling af lus. Og i modsætning til fx skolen, hvor læreren giver besked, hvis der er lus, så ringer ens kusine ikke op og siger, at hun har lus, to uger efter I sås.

Forebyg lus efter ferien – 3 gode råd

  • Det er en god idé at sætte lidt tid af i den sidste weekend i ferien til at kæmme børnene, så man er sikker på, at de i hvert fald ikke møder op med lus.
  • Inden man sender børnene afsted i skole eller børnehave den første dag efter ferien, kan man anvende en forebyggende spray, som reducerer risikoen for luseangreb.
  • Det er altid fornuftigt, hvis man har en pige, at sætte håret op. På den måde undgår man løsthængende hår, som er lettere for lusene at ”gribe fat i”.

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.