Gratis lusemateriale til institutioner

“Nu kan det (biiip) være nok” er en landsdækkende kampagne, som går til kamp mod lus. Tanken er at få så mange forældre som muligt op af stolen og ind i kampen mod lus – for jo flere, der griber tættekammen, jo flere lus kan vi få ned med nakken.
Få gode råd til lusekæmning

Gratis guide mod lus

Vi har lavet en guide, som gør det mere overskueligt at bekæmpe lus. Download den, og hæng den på opslagstavlen, send den via Aula, eller giv børnene den med hjem – I bestemmer selv, hvordan I vil bruge den.

Plakat til skolen – ”VI HAR TILFÆLDE AF LUS”

Når der er fundet lus, er det vigtigt at informere forældrene, så lusene ikke når at sprede sig. Derfor har vi lavet en plakat, som I kan udskrive og hænge op – og dermed hurtigt få budskabet ud.

Få en gratis plakat til jeres skole

Download plakaten

Luseæg i hobetal

Når det gælder lus, er det vigtigt at handle hurtigt – for problemet kan hurtigt blive uoverskueligt. Ifølge sundhed.dk kan en hunlus nemlig lægge 4-5 luseæg om dagen – det vil sige godt 30 luseæg pr. uge. Efter ca. 11 dage klækkes luseæggene, og nye lus kommer ud. Det vil sige, at dit barn i værste tilfælde kan have en lusefamilie på omkring 75 medlemmer efter 4 uger. Derfor er det vigtigt at tjekke for lus jævnligt, så man kan komme i gang med en lusekur, hvis problemet er ude. Se, hvordan du tjekker for lus.

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.