Tjek for lus

Tjek håret for lus ca. én gang om ugen.

Det er en god idé at gøre det til en vane at tjekke dine børn for lus ca. en gang om ugen, da dit barn måske først får symptomer på lus, når de er blevet til rigtig mange. Vælg eventuelt en fast ugedag, så er det nemmere at huske at hive lusekammen frem. Når det gælder lus, er det vigtigt at handle hurtigt – for problemet kan hurtigt blive uoverskueligt. Ifølge sundhed.dk kan en hunlus nemlig lægge 4-5 luseæg om dagen – det vil sige godt 30 luseæg pr. uge. Det vil sige, at dit barn i værste tilfælde kan have en lusefamilie på omkring 75 medlemmer efter 4 uger. Derfor er det vigtigt at tjekke for lus jævnligt, så man kan komme i gang med en lusekur, hvis problemet er ude.

Brug en tættekam og kæmmebalsam

Brug en tættekam og en balsam, når du skal tjekke dit barn for lus. Det kan være en god ide at gøre tjek for lus til en fast ugentlig vane, da dit barn måske først får symptomer på lus, når de er blevet til rigtig mange. Se, hvordan du kæmmer håret.

Lus kan forebygges

Det er en god idé at tjekke håret for lus én gang om ugen, for der kan gå længe, inden dit barn får kløe. Hvis du ved, der er lus i skolen/institutionen, kan det være en idé at tjekke dit barns hår noget oftere. Du kan også anvende Linicin Prevent, som er en spray, der forhindrer luseangreb i mindst 7 timer. Se, hvordan du tjekker håret for lus.

Hvordan ser lus ud

Hvordan ser lus ud?

Se hvordan lus, nymfer og luseæg ser ud. Så kan du genkende dem, når du skal tjekke for lus.

Se flere billeder af lus

Du forlader nu Luseguiden.dk

Du har valgt et link, der tager dig væk fra Luseguiden.dk. Klik på annuller for at vende tilbage til Luseguiden.dk eller klik fortsæt for at blive på hjemmesiden.